ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο Χρυσοχόου βρίσκεται στους πρόποδες του ξακουστού Ολύμπου, στην έξοδο της μαγευτικής κοιλάδας των Τεμπών, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης. Μόλις 300 μέτρα από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και διαγώνια του γραφικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Ραψάνης. Είναι κτισμένο πλάι στην Βόρεια όχθη του Πηνειού, μυθικού ποταμού της Θεσσαλίας.

Στην σημερινή του θέση λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 σε ιδιόκτητο χώρο 6 στρεμμάτων. ΟΙ εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν 700 τ. μ. Η τέταρτη γενεά της οικογένειας Χρυσοχόου συνεχίζει την οινοποίηση με σύγχρονες μεθόδους αλλά και σεβασμό στην παράδοση, παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις στον τομέα της οινολογίας.

Το οινοποιείο Χρυσοχόου παράγει κρασιά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, προσφέροντας  μια μοναδική γευστική εμπειρία στους λάτρεις του καλού κρασιού. Τη δυναμική  του οινοποιείου αποτελούν  οι Ερυθροί οίνοι, οι οποίοι είναι Προστατευόμενης Ονομασίας  Προέλευσης (Π.Ο.Π) προερχόμενοι από αμπελώνες της Ραψάνης, συνδυάζοντας άψογα τις ποικιλίες  Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό. Η κλασσική ερυθρή οινοποίηση και η ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δίνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Επίσης παράγονται Ροζέ και Λευκοί οίνοι  Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε)  οι οποίοι προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ντόπιες και διεθνείς ποικιλίες όπως (μοσχάτο, ροδίτης, καμπερνέ σοβινιόν, μερλό, σιρά και σαρντονέ)

 

*Μελος του Σ.Μ.Ο.Ε  (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας).