♦ Τύπος κρασιού: Ερυθρός Ξηρός.
♦ Κατηγορία: Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) Ραψάνης.
♦ Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό σε ίσες αναλογίες.
♦ Εσοδεία: 2009
♦ Οινοποίηση:
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 150-550 μέτρων στην οριοθετημένη ζώνη Π.Ο.Π. Ραψάνη και το έδαφος είναι σχιστολιθικό. Εφαρμόζεται η μέθοδος της Κρυοεκχύλισης για 3 μέρες και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση με παραμονή στα στέμφυλα. Στην συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 225 και 300 λίτρων για 12 μήνες. Τα βαρέλια είναι κατασκευασμένα από γαλλική και αμερικάνικη δρυ επιλεγμένων δασών. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και μετά την εμφιάλωσή του για άλλους 12 μήνες τουλάχιστον στην φιάλη.
♦ Χαρακτηριστικά του κρασιού:
Έντονο και λαμπερό κόκκινο χρώμα με κεραμέρυθρες ανταύγειες, αρώματα φρούτων τού δάσους, μπαχαρικών με πινελιές καπνισμένου ξύλου. Στην γεύση στρογγυλός, μεστός, με ώριμες τανίνες και έντονη επίγευση. Αποτελεί κυριολεκτικά μια ειδική έκδοση.
♦ Συνοδεύει: Κυνήγι, Κόκκινα Κρέατα, Τυριά Ωρίμανσης, Μαγειρευτά παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα με σάλτσες ντομάτας.
♦ Διακρίσεις: Στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης (2018) απέσπασε: Χρυσό Μετάλλιο του Διαγωνισμού, Μετάλλιο καλύτερου Οίνου στην κατηγορία του (Ερυθρά), Μετάλλιο καλύτερου Οίνου όλου του διαγωνισμού.
Επιδέχεται παλαίωση.