♦ Τύπος κρασιού: Ερυθρός Ξηρός.
♦ Κατηγορία: Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) Ραψάνης.
♦ Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό σε ίσες αναλογίες.
♦ Οινοποίηση:
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 150-550 μέτρων και το έδαφος είναι σχιστολιθικό. Εφαρμόζεται η μέθοδος της κλασσικής ερυθρής οινοποίησης με παραμονή στα στέμφυλα για 15 μέρες. Στην συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 225 και 300 λίτρων για 12 μήνες. Τα βαρέλια είναι κατασκευασμένα από γαλλική και αμερικάνικη δρυ επιλεγμένων δασών. Το 1/3 ωριμάζει σε νέα βαρέλια και τα 2/3 σε βαρέλια δεύτερης και τρίτης χρήσης. Στην συνέχεια εμφιαλώνεται και ωριμάζει για 12 ακόμη μήνες στην φιάλη.
♦ Χαρακτηριστικά του κρασιού:
Διαθέτει έντονο και λαμπερό κόκκινο χρώμα με αρώματα κόκκινων φρούτων και όμορφες νότες ξύλου. Στην γεύση στιβαρός αλλά αρμονικός, με ισορροπημένες τανίνες και με εντυπωσιακή επίγευση.
♦ Αλκοολικός βαθμός: 13% Vol
♦ Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 17 – 18º C σε κανάτα μετάγγισης
♦ Συνοδεύει: Ψητά κρέατα, Λουκάνικα και Λιπαρά Τυριά.
♦ Διακρίσεις: Κατά τη συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση ProWein 2010 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, κατατάχθηκε στα Excellent Red Dry Wine αποσπώντας βαθμολογία 86/100 μέσω του διαδικτυακού κόμβου www.wein-plus.de
Επιδέχεται παλαίωση.