♦ Τύπος κρασιού: Ερυθρός Ξηρός.
♦ Κατηγορία: Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) Ραψάνης.
♦ Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό.
♦ Οινοποίηση:
Οι ξερικοί αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων περίπου, μικρή στρεμματική απόδοση το έδαφος είναι σχιστολιθικό. Εφαρμόζεται η μέθοδος της κλασσικής ερυθρής οινοποίησης με παραμονή στα στέμφυλα για 25 μέρες. Στην συνέχεια ωριμάζει σε δεξαμές για 1 χρόνο. Στην συνέχεια εμφιαλώνεται και ωριμάζει στην φιάλη.
♦ Χαρακτηριστικά του κρασιού:
Ωρίμανση σε δεξαμενή. Διαθέτει έντονο ρουμπινί χρώμα με κόκκινες ανταύγειες. Μύτη κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών. Οι στιβαρές τανίνες, και η ισορροπημένη οξύτητα προσφέρουν μια αρμονία, με εντυπωσιακή επίγευση.
♦ Αλκοολικός βαθμός: 13,5% Vol
♦ Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 17 – 18º C σε κανάτα μετάγγισης
♦ Συνοδεύει: Ψητά κρέατα, Λουκάνικα και Λιπαρά Τυριά.
♦ Διακρίσεις: Not yet
Επιδέχεται παλαίωση.