♦  Τύπος κρασιού: Ερυθρός Ξηρός.

♦  Κατηγορία: Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) Ραψάνης.

♦  Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό.

♦  Οινοποίηση:

Οι ξερικοί αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων περίπου, μικρή στρεμματική απόδοση το έδαφος είναι σχιστολιθικό. Εφαρμόζεται η μέθοδος της κλασσικής ερυθρής οινοποίησης με παραμονή στα στέμφυλα για 25 μέρες. Στην συνέχεια ωριμάζει σε δεξαμές για 1 χρόνο. Στην συνέχεια εμφιαλώνεται και ωριμάζει στην φιάλη.

♦  Χαρακτηριστικά του κρασιού:

Ωρίμανση σε δεξαμενή. Διαθέτει έντονο ρουμπινί χρώμα με κόκκινες ανταύγειες. Μύτη κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών. Οι στιβαρές τανίνες, και η ισορροπημένη οξύτητα προσφέρουν μια αρμονία, με εντυπωσιακή επίγευση.

♦  Αλκοολικός βαθμός: 13,5% Vol

♦  Θερμοκρασία Σερβιρίσματος:  17 – 18º C σε κανάτα μετάγγισης

♦  Συνοδεύει: Ψητά κρέατα, Λουκάνικα και Λιπαρά Τυριά.

♦  Διακρίσεις:  Not yet

Επιδέχεται παλαίωση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ